WAT JE VOORAL NIET MOET DOEN ALS JE KLANTEN WILT

‘Ik maak van je huis een thuis.’
‘Ik creëer een interieur dat bij je past’.
‘Ik creëer een plek waar je jezelf kunt zijn en heerlijk kunt ontspannen.’
‘Welkom op mijn website, ik zal me even voorstellen.’

Met deze clichés worden klanten die op zoek zijn naar een interieurprofessional aangesproken. Niet echt spannend en al helemaal niet onderscheidend.

Ik geef het eerlijk toe. Jouw klant op een goeie én succesvolle manier aanspreken is helemaal niet makkelijk. Ik vind het ook behoorlijk lastig. Maar het is essentieel om jezelf duidelijk neer te zetten ten opzichte van je collega’s.

Zie je waar je de plank misslaat? Dit soort zinnen gaan vooral over jou, niet over je klant of over zijn probleem. En daar was hij wel naar op zoek. Naar een oplossing voor het opbergen van zijn spullen. Naar de beste plek voor zijn onlangs aangeschafte fauteuil. Naar een fijne thuiswerkplek als alternatief voor de keukentafel en naar een mooie kleur op de wand. En daar leest ‘ie helemaal niets over.

Je klant kan wél uitgebreid lezen waar jij als ontwerper allemaal ervaring in hebt, wat je werkwijze is en wat de kosten zijn voor jouw advies.  Daarna kan hij doorklikken naar een pagina met twaalf pakketten. En dan wordt het helemaal moeilijk kiezen.

Een gemiste kans. Op deze manier haal je hem niet over om voor jou te gaan als ontwerper. Hij is niet overtuigd dat jij zijn probleem kunt oplossen of zijn droom in vervulling kunt laten gaan. En hij komt ook nog in een wirwar van keuzes terecht, waar hij stante pede stress van krijgt. Dus klikt hij lekker door naar de volgende interieurontwerper.

Met welk probleem worstelt jouw klant? Welke woondromen heeft hij?
Dit is een hele mooie vraag voor jou. Als je deze goed en gedetailleerd kunt beantwoorden, heb je geweldige input voor een tekst die wel overtuigt. Een zoekende klant op internet heeft meestal een doel, een gedachte. Als jij hem kunt prikkelen met de juiste vraag of stelling, dan heb je zijn aandacht. Het is zelfs een goed idee om zijn irritatie gewoon te benoemen. Dáár herkent hij zich in.

Kijk kritisch naar jouw websiteteksten. Of beter nog, vraag anderen het te doen. Zo kom je er snel achter of je jouw klant écht aanspreekt en of hij getriggerd wordt door wat jij te bieden hebt.

En soms moet je het lef hebben om deze expertise uit te besteden. Want er zijn geweldig goede tekstschrijvers om ons heen. Schrijvers die perfect jouw klant kunnen raken. En dat is precies wat je wilt.

‘Ik maak van je huis een thuis’. Wat mij betreft is deze zin per direct verboden. Wil je dat ik met een frisse blik naar je website kijk? Plan dan nu een 1 op 1 sessie met mij!

MIJN NIEUWSTE BLOG METEEN LEZEN?

Dat kan! Je krijgt een email met een melding dat er weer een nieuwe blog klaar staat. Je hoeft alleen je emailadres achter te laten en je mist geen blog meer.
Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. En leuk als je een reactie achterlaat bij mijn blogs.
Voeg je bij 186 andere abonnees

RECENTE REACTIES

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *