Over Mij

Ik heb geen diploma’s aan de muur en ook schoof ik vroeger in mijn slaapkamer niet met de meubels. Daar was namelijk geen plaats voor. Ik heb wél een boeiende carrière, een omvangrijke ervaring en een enorme kleur- en interieurexpertise opgebouwd.

Ik startte zonder internet en social media
Ik kan me haast niet meer voorstellen hoe ik al die fotoshoots deed zonder een online voorbereiding. Of hoe ik aan nieuwe klanten kwam, zonder internet. Maar het is me altijd gelukt. Misschien kwam het júist door al dat toeren door Nederland en België dat ik zo zichtbaar was. Ik had geen website, geen FB en geen insta, en toch was er altijd een nieuwe klus als ik een andere net had afgerond. Mijn telefoonnummer werd regelmatig doorgegeven en zo kwam ik aan mijn klanten. Het was niet moeilijker dan dat.

Ik werk meer dan 24 jaar met (inter)nationale opdrachtgevers uit diverse vakgebieden met een link naar interieur: vakbeurzen, retail, showrooms en ik heb 1000+ consumenten met hun interieur en hun huis geholpen. Allemaal geweldige mensen en merken die ik heb kunnen inspireren. Ik heb voor veel televisieprogramma’s gewerkt, ik startte lang geleden bij Carlo en Irene bij Life and Cooking met de meubelmorfose, maar werkte ook voor het programma van VT wonen in samenwerking met Karwei.

Tussen de tijdschriften
Voor verschillende (woon)tijdschriften van DPG-media, De Telegraaf Groep en lokale media heb ik veel fotoshoots gedaan en stapels redactionele artikelen gemaakt. Daarnaast geef ik trainingen aan interieurprofessionals over kleur en interieur en colourtalks op grote bijeenkomsten van merken. Ik had ook nog de tijd om 4 boeken te schrijven.


Pendelen tussen twee werelddelen
Ik woonde tussen 2016 en 2021 in Pune, India. Ik pendelde op en neer naar Nederland, maar door covid was ik er toch langere tijd ‘gevangen’. Aan de start van die periode vielen ook voor mij in één klap alle projecten uit mijn agenda. Ik bedacht me geen seconde en ging nadenken over wat wél zou kunnen. Op 8 april 2020 gaf ik mijn eerste online masterclass. Ik vond het doodeng om tegen dat groene puntje op mijn laptop te praten en had geen flauw idee wat mensen ervan gingen vinden, maar het was voor mij de start om mijn collega-interieurontwerpers écht te gaan helpen met hun interieurbedrijf.

We hadden ondanks een strenge en lange lockdown een bijzondere, fijne tijd.  In oktober '21 kwamen we terug naar Asch in Nederland, omdat de opdracht van Jasper was afgerond. Fast forward: Inmiddels heeft hij een nieuwe job, wéér in Pune, en zijn we in februari 2023 opnieuw met een paar koffers terug gevlogen.

De 9 straatjes, maar dan anders
Inmiddels hebben we een geweldig leuk appartement met tuin (mijn grote geluksplek) in het bruisende centrum van de stad. Als ik naar buiten loop struikel ik over de koffie- en eettentjes, winkeltjes, stalletjes en fruitverkopers die met hun kleedje met meloenen en mango's op de grond zitten. Ik waan me in de 9 straatjes. Met een beetje fantasie dan, want het blijft natuurlijk wel India. Vanuit hier kan ik perfect aan projecten werken én mijn coachingsklanten helpen.

WAT VRIENDEN OVER MIJ WETEN

Mamamia

Als ik de eerste tonen van 'the dancing queen' van ABBA hoor, laat ik alles uit mijn handen vallen en spring ik direct in de disco-houding. Ik zag als 8-jarig meisje live op TV hoe ze het Eurovisie Songfestival wonnen. Waanzinnig om ze onlangs in het echt te hebben gezien in de ABBA Arena in Londen, zowel de avatars, als 'the real ones'.

ik moet er van huilen

Megajammer dat ik bij alle poezen dikke, rode, tranende ogen en een snotterende neus krijg, want ik ben dol op ze. Ik hou van hun eigenzinnigheid en dat ze ons mensen als personeel behandelen. En hoe ze je aan kunnen kijken, hè? Ik ben trouwens ook dol op tómpoezen, van de HEMA.

Zwierige krullen en lange halen

Ik schrijf liever dan dat ik op mijn laptop werk. Ik hou van mooie notebooks en ik bewaar ze, als ik ze heb volgeschreven met mijn turquoise lamy vulpen. Vroeger studeerde ik steno, gaf ik kalligrafieles en als ik met iemand aan het bellen ben, ben ik altijd aan het 'droedelen'. Mijn Hindi-juf in Pune, sprong een gat in de lucht toen ik haar vertelde dat ik ook het Devanāgarī schrift wil leren schrijven. De meeste 'expats' willen alleen conversatie oefenen.

Het land van chaos, geuren en kleuren

Regelmatig stap ik in het vliegtuig, want ik pendel tussen Nederland en India. Dit land zit in mijn hart en mijn bloedvaten en ik leer iedere dag iets nieuws. De kleuren, de geuren, de chaos, het spicy eten, maar vooral: de lieve, behulpzame en vindingrijke mensen hebben mijn hart gestolen. Ik ben één van de experts van Women on Wings. Een organisatie met als doel om 1.000.000 vrouwen op het platteland in India aan een baan te helpen, zodat het leven voor hen en hun familie een stuk beter wordt.

Veel soeps

Je kunt me 's nachts wakker maken voor soep. Dat is echt comfortfood voor mij. Voor een diner met voor- hoofd- en nagerecht met soep stap ik ook uit m’n bed. Alle smaken goed, maar grootmoeders recepten, zoals een goeie groente- of kippensoep zijn mijn favoriet. En ik maak het graag zelf.

De wereld op zijn kop

Mijn grote doel is dat ik mega fit wil blijven, maar ik ben zo a-sportief als een strijkplank. Vroeger werd ik als laatste gekozen bij gymles, en toch ga ik een paar keer per week naar de sportschool om m'n spieren aan de gang te houden. Maar wat ik serieus geweldig leuk vind is een klasje trampolinespringen en aerial yoga, waar ik op zijn kop in een hangmat hang.

Ik heb fijn gewerkt met