COPY-PASTE OF HOE LAAT JE ALLE PIJLEN NAAR JOU WIJZEN?

Bij mijn start als ontwerper/stylist was het hard werken om mezelf zichtbaar te maken. Mensen waren er nog niet zo aan gewend om een expert in te schakelen voor het ontwerpen van een interieur. Dat is na 20 jaar gelukkig wel anders.

Het is druk aan de oever van de vijver
Er zijn nu klanten genoeg, maar het is nog steeds aanpoten om boven het maaiveld uit te steken. Er is een enorme groep leuke collega-ontwerpers en -stylisten die aan dezelfde vijver hun stoeltje hebben uitgeklapt.

Als je als potentiële klant energiek aan het googelen bent, wordt een muisgrijze massa aan informatie zichtbaar die ervoor zorgt dat het lastig is om de juiste ontwerper te kiezen. Op elke website die ze tegenkomen lezen ze dezelfde zinnen en woorden. Wolligheid in overvloed. “Ik maak van je huis een thuis” en “ik creëer een interieur dat bij je past”. Tja, dat ligt ook wel in het verwachtingspatroon van jouw toekomstige klant. Als je dat niet kunt waarmaken, maak je sowieso geen enkele kans. Naast de wollige one-liners wordt haast standaard het gratis-en-vrijblijvend-kennismakingsgesprek aangeboden. Nou, daar heb ik ook een uitgesproken mening over! Die lees je hier

Lekker makkelijk praten
Ik hoor het je denken: “Jij hebt makkelijk praten, jij hebt klanten zat”. En een beetje gelijk heb je wel. Ik loop al een lange tijd mee en heb een groot netwerk opgebouwd. Maar mijn klanten komen nog steeds niet spontaan aan mijn deur bellen, net zoals ze dat bij jou ook niet doen.

Hoe kom je dan aan klanten? Ik doe het door mezelf zichtbaar te blijven maken met dat wat mij uniek maakt. Ik weet heel veel over kleur. En in mijn ontwerpen zit vaak een knipoog – je hoeft een interieur niet altijd serieus te nemen.

Je uniekheid zit niet alleen in je kennis en in wat je kunt, maar ook in wie je bent. Ook jij bent uniek en met jouw sensationele eigenschappen moet je in de etalage gaan staan. Met een flinke spotlight erop.

Kijk en vergelijk
Pak je notitieblok erbij en bekijk kritisch de teksten en beelden van jouw website. Vergelijk je website met die van je concurrenten zodat je ontdekt hoe je het niet moet doen. Want copy-paste, doen we niet meer. Heb ik je getriggerd om op je site beter te omschrijven wat jou uniek maakt, zodat jij wél gaat opvallen? Springt meteen naar voren waar jouw expertise ligt, hoe bijzonder jouw werkmethode is of hoe jij ervoor gaat zorgen dat “je huis een thuis wordt”?

Ik ben niet de aangewezen persoon om je hier tips over te geven, want schrijven is een expertise. Denk daar niet te lichtzinnig over. Schakel iemand in die jouw verhaal krachtiger kan neerzetten. Die kan goochelen met woorden en jouw authenticiteit ineens veel duidelijker maakt. Echt, dat gaat het verschil maken.

Jouw toekomstige klant wil graag iets te kiezen hebben, maar wil ook overtuigd worden van de juiste keuze. Dus zet jezelf in de etalage en laat zien waar jij uniek in bent.

Wil je daar graag over sparren? We kijken samen naar je website en ik laat je zien waar de dertien-in-een-dozijn-teksten zitten.
BOEK HIER EEN INSPIRATIESESSIE MET MIJ

Je kunt ook even breinbruisen met Eva van Quibble. Die is een kei in teksten en kan jou verder op weg helpen. Boek hier gratis 20 minuten inspiratie-sessie met haar in.

MIJN NIEUWSTE BLOG METEEN LEZEN?

Dat kan! Je krijgt een email met een melding dat er weer een nieuwe blog klaar staat. Je hoeft alleen je emailadres achter te laten en je mist geen blog meer.
Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. En leuk als je een reactie achterlaat bij mijn blogs.
Voeg je bij 186 andere abonnees

RECENTE REACTIES

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *