HELP! WAT MOET IK POSTEN OP SOCIAL? VERRASSING: JE HEBT VEEL MEER CONTENT DAN JE DENKT!

Je hebt een prachtig ontwerp gemaakt en je bent er beretrots op. Je hebt er één keer iets over gepost -of in het beste geval- nog een keer herhaald.

Oeh, gemiste kans!

Want als interieurontwerper kun je met gemak wel 25 posts halen uit één van jouw ontwerpen. Zónder dat jouw publiek het beu wordt, je beschuldigd van herhaling of meteen weg klikt. Echt waar! Ik hoor haast je hersens piepen en kraken. Hoe dan?

Waarom moeten mensen juist voor jou kiezen?
Jouw ontwerpen zijn een schat aan content. Het is de kunst om helemaal in te zoomen en veel details eruit te halen. Door je te focussen op accenten, laat je echt zien wie jij als ontwerper bent en welke expertise je hebt. Alle keuzes die jij maakt heb je bewust en weloverwogen genomen, toch? Waarom maak je die keuzes? Als je dat kordaat kunt uitleggen aan je potentiële klant, hangt die aan je lippen.

Een paar voorbeelden:
Vormgeving: Je hebt gekozen voor ronde vormen. Dan leg je uit: door ronde vormen te gebruiken, krijgt de ruimte een vriendelijke uitstraling. Door de zachte hoeken voelt het heel organisch en comfortabel aan. Dat is voor je toekomstige klant een hele duidelijke onderbouwing, waardoor je hem overtuigt.

Hoge plinten: je hebt gekozen voor een extra hoge plint. Dit geeft de ruimte meteen een veel rijker gevoel. Het lijkt een detail, maar het afwerkingsniveau krijgt hierdoor een veel luxere uitstraling. Wow denkt je toekomstige klant, die ontwerper let écht op details!

De maat van het vloerkleed: Je legt uit: vaak worden vloerkleden veel te klein gekozen. Dan wordt het rommelig en mis je de verbinding van elementen die een vloerkleed kan maken. Daarom heb ik in dit project gekozen voor maat XXX. Geweldig denkt een potentiële klant: geen miskopen meer voor mij.

Kleur: in deze ruimte moet je kunnen ontspannen, daarom koos ik bewust voor een warme, wat zwaardere tint op de wanden. En ja, de ruimte lijkt daardoor wat kleiner, maar maakt hem meteen ook intiemer. Je lezer denkt: ik zou er niet opkomen, maar daar zit eigenlijk wel wat in!

Fileer jouw ontwerp!
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kan een heel project op deze manier ‘fileren’, zodat je geweldige brokjes content overhoudt. De kracht hierbij is: zoom in op wat je wilt vertellen. En écht dat kan een miniem detail zijn, zoals de keuze voor een deurklink, of het in kleur afwijkende stiksel van een stoel of bank.

Snijd je foto in stukken
Ook je foto’s kun je met een gerust hart vaker gebruiken, zónder steeds hetzelfde te posten. Leg een denkbeeldig raster over je foto en ontdek zo waar je op kunt inzoomen. Je snijdt gewoon een stukje uit je foto. Slim: als je pint op pinterest, zal dit gezien worden als een nieuwe foto en is daardoor handig voor het algoritme.  En ook je tijdlijn op FB of instagram ziet er daardoor gevarieerd uit.

Aan de slag!
Pak je afgeronde projecten er weer eens bij en bekijk ze met een frisse blik. Ik weet zeker dat je nu andere perspectieven ziet. Ga ervoor zitten en maak een flinke lijst met deze nieuwe invalshoeken. Zoek het juiste beeld met de perfecte uitsnede erbij en jij kunt voorlopig vooruit met posten.

Maak het interactief, stel een vraag aan jouw publiek. Of vraag waar ze in hun huis tegenaan lopen. Zo maak je warme contacten en kun je een oplossing bieden.

Ik ben heel benieuwd hoe je hiermee aan de slag gaat, en wat het resultaat is. Deel het graag met mij door me een mail te sturen.

MIJN NIEUWSTE BLOG METEEN LEZEN?

Dat kan! Je krijgt een email met een melding dat er weer een nieuwe blog klaar staat. Je hoeft alleen je emailadres achter te laten en je mist geen blog meer.
Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. En leuk als je een reactie achterlaat bij mijn blogs.
Voeg je bij 186 andere abonnees

RECENTE REACTIES

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *