Oh help, mijn klant maakt een potje van mijn ontwerp.

En nu kan ik de foto’s van het eindresultaat niet op mijn website plaatsen. Want die lelijke bank staat er nog, al die prullaria hebben ze niet weg gedaan of ze hebben toch niet die pompoenoranje wand in een andere kleur geverfd zoals ik had geadviseerd.

In die situatie ben ik ook regelmatig terecht gekomen. Je maakt een geweldig mooi ontwerp. Het is een flinke stap voor je klant, maar ook die zijn laaiend enthousiast. Ze vinden het kleurenpalet prachtig, de nieuwe indeling heerlijk en de meubelen die je hebt uitgekozen heel mooi. Opgetogen ga je naar huis. Weer een klant enorm blij gemaakt. Daar doe je het voor. Na een tijdje ga je eens polsen. Zijn ze al zo ver dat je misschien al foto’s kunt maken? Je zou ze graag in je portfolio laten zien. Ja natuurlijk, kom langs, we zijn klaar met klussen en we zijn hartstikke blij met het eindresultaat. Je koopt onderweg nog even een mooie bos bloemen, want fijn dat ze hun huis even voor je openstellen om te kunnen fotograferen. Je belt aan en loopt de woonkamer binnen.

En dan moet je echt even slikken.

Dit lijkt niet echt op het plan dat jij hebt aangeleverd. Hoe ga je dáár nou een mooi plaatje van maken. Hoe kun je hiermee nieuwe klanten overtuigen van jouw expertise. De zithoek zou vervangen worden door een mooie lange tafel met luxe eetkamerstoelen. Die staat er niet. De oude gordijnen hangen er ook nog steeds. En er is geverfd in de kleuren die jij had uitgekozen, maar dan wel gewoon over het oude granol. De wanden zijn niet eerst mooi glad gestuukt. Je kunt haast wel huilen. En je klant maar vertellen hoe blij ze ermee zijn.

Je zou het liefst die bos bloemen weer mee terug naar huis nemen

Daar sta je dan en je weet eigenlijk niet zo goed wat je moet doen. Meteen omdraaien, bos bloemen weer meenemen en naar huis? Beginnen met het maken van foto’s in het huis terwijl je weet dat je ze never nooit niet gaat gebruiken? Een beetje schuiven in de hoop dat je de schade kunt beperken, en dat er toch nog een foto tussen zit die je wel kunt laten zien aan de buitenwereld? Mensen roepen doorgaans dat ze een huis willen zoals in een woonblad. Maar de realiteit pakt weleens anders uit. Ik geef je graag een paar tips over hoe je hiermee om kunt gaan, want dit gaat je zeker weten vaker gebeuren en kun je meestal niet voorkomen.

Gelukkig, jij hoeft er niet te wonen

Als eerste is je mindset hier belangrijk. Het is niet jouw huis. Je klant woont er, je klant moet er happy mee zijn. Je klant maakt bepaalde keuzes en dat hij of zij aan pick and choose doet, is aan hen. Zij betalen voor jouw advies, en ze betalen ook alles wat daaruit voortvloeit. En een keer kan de portemonee leeg zijn. Of bijna leeg. Of vinden ze bij nader inzien sommige kosten te hoog. Er valt vanuit jou als ontwerper niet zoveel te forceren, of af te dwingen. Maar je kunt je wel beter voorbereiden op deze situatie, zodat er voor jou wel meer uit te halen is, als het gaat om fijn beeldmateriaal dat je weer kunt inzetten om potentiele klanten warm te maken voor jouw expertise.

Dat begint eigenlijk al tíjdens het advies. Vraag als je je ontwerp hebt gepresenteerd wat gedetailleerder door wat ze ervan vinden. En vraag gewoon of ze van plan zijn om dit uit te voeren. Mensen voelen zich vaak als jij aan het presenteren bent een beetje overweldigd door het hele plan en al jouw ideeen, en vinden het lastig om direct aan te geven dat iets boven hun budget gaat. Als je op dít moment doorvraagt, en er achter komt dat de eethoek die je hebt uitgekozen net iets te kostbaar voor ze is, stel dan voor om een budgetvriendelijker alternatief te zoeken. Zou hou je het net iets meer in de hand, en staat er straks een eethoek die zowél in het nieuwe plaatje pas als in de portemonnee van je klant. Je maakt daar je klant ook enorm blij mee. Want die wilde wel een nieuwe eethoek, maar wil of kan er niet zoveel geld aan uitgeven.

Vraag er gewoon om

Een stapje eerder kun je ook nog wat specifieker naar budgetten vragen. En ik weet het, mensen geven dat niet zo makkelijk, maar als je gewoon vraagt: wat heb je in gedachten om ongeveer uit te geven aan een nieuwe eethoek, dan vertellen zij vast een richtbedrag waar jij mee kunt werken. En zo kun je voor ieder onderdeel een extra check doen. Dan wordt jouw ontwerp voor hen meteen realistischer en is de kans groter dat ze alles gaan uitvoeren. Op het moment dat je een enthousiaste klant hebt die graag aan de slag wil, vraag ze dan toestemming om hun nieuwe interieur te mogen fotograferen, leg uit dat je daar heel dankbaar voor bent, omdat je die dan in je portfolio kunt plaatsen. Dan vraag je of ze al iets van een datum kunnen roepen zodat jij dit alvast in je agenda kunt zetten.

Tegen die tijd zoek je weer contact op en vraag je of ze je een paar foto’s vanuit alle hoeken van hun net geschilderde interieur met hun nieuwe meubels kunnen sturen. Nu ben je al beter voorbereid. Je kunt bekijken of dit beelden zijn die jij vol trots op je website en op insta plaatst. Zo ja, helemaal fijn, neem evt wat extra licht mee, misschien zelfs een fotograaf en ga aan de slag om de mooiste beelden te maken. Als je bij het bekijken van de foto’s denkt, oeh, beetje jammer dit, dan kun je gaan bedenken hoe je er wel een goed beeld van kunt maken. Is het voldoende om wat dingen weg te schuiven, een klok van de muur te halen, of een poefje dat jij niet vindt passen, net buiten de foto te laten vallen. Of moet er juist wat in? De bloemen heb je al meegebracht, maar misschien een plant, een paar extra kussens in de juiste kleur in de bank, een ander accessoire dat precies de juiste sfeer brengt? Neem die dan mee. Zeg het wel vooraf tegen je klant. En wie weet vinden ze die spullen wel zo leuk, dat ze die graag van je overnemen. Heb je ineens ook extra inkomsten.

De bank het beeld uit duwen is geen optie

Als jouw ontwerp heel ver afzit van het uiteindelijke resultaat, dan moet je het anders aanpakken. Een bank die je liever niet in beeld ziet, kun je moeilijk uit beeld duwen, een hele eethoek is ook te bepalend. Ga dan kijken wat je in je portfolio kunt met de uitwerking van je ontwerp. Kun je dat mooi laten zien? En kun je dan toch wat foto’s maken in het huis, maar dan wat meer ingezoomd? Dat je wel die mooie kleur op de wand ziet. Dat je een detail ziet van het interieur, of dat je iets waarvan je het jammer vindt dat het niet is vervangen, met het fotograferen wat onscherper maakt? Zodat de focus niet daarop ligt.

Soms is er echt nog wel wat te redden, zodat je wel een aantal goeie foto’s hebt voor in je portfolio. Je moet er alleen creatief mee omgaan, tijdens het advies goed doorvragen en daarna de tijd nemen om je hier goed op voor te bereiden. En je hoeft echt geen 46 foto’s te plaatsen van je project. 5 mooie beelden, waarvan er ook best een paar ingezoomd mogen zijn, geven jouw potentiele klant ook al een goed beeld. Dus laat je niet ontmoedigen en maak er wat van. Want nogmaals, jouw klanten maken zelf hun keuzes met jouw ontwerp als uitgangspunt, en als zij dolgelukkig zijn met het resultaat, heb jij als interieurontwerper een fantastisch resultaat neergezet.

Haal het maximale uit je adviesgesprek

Dit was een vraag die ik heel vaak krijg, ik hoop dat deze inzichten waardevol voor je zijn, zodat je er een volgende keer toch meer uit kan halen dan je in eerste instantie denkt. Meer tips over hoe je meer kunt halen uit je interieuradviesgesprek, vind je in mijn minibook ‘haal het maximale uit je adviesgesprek’. Hierin geef ik je ook tips wat je moet doen als een gesprek stroef verloopt, en als bonus krijg je mijn slimme vragenlijst. Vragen die ik altijd stel als ik voor het eerst met een klant aan tafel zit.

Waar zou mijn volgende blog wat jou betreft over moeten gaan? Laat het me weten, want ik geef je met liefde mijn inzicht daarop. Tot de volgende!

MIJN NIEUWSTE BLOG METEEN LEZEN?

Dat kan! Je krijgt een email met een melding dat er weer een nieuwe blog klaar staat. Je hoeft alleen je emailadres achter te laten en je mist geen blog meer.
Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. En leuk als je een reactie achterlaat bij mijn blogs.
Voeg je bij 186 andere abonnees

RECENTE REACTIES

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *