PAK JE KANSEN IN 2021 ALS INTERIEUR-ONTWERPER. HET HELPT OM ANDERSOM TE DENKEN

Maart 2020. Ik zat met mijn laptop opengeklapt aan tafel. Via de enterknop vlogen de opdrachten uit mijn agenda. Een maagdelijk witte agenda was het resultaat. Ik had stiekem weleens van een lege agenda gedroomd, maar dit was wel heel rigoureus. In maart deed iedereen nog wat lacherig, maar 2020 heeft bij veel mensen het stress-level flink verhoogd. Als plexiglas fabrikant zit je wel goed, maar heb je een restaurant, of ben je kapper of schoonheidsspecialist, dan liggen de uitdagingen op de loer.

100% online
Wij als interieurontwerpers en -stylisten hadden het ook best taai. Want hoe moest dat nou als we niet naar onze klant toe kunnen en hun huizen niet kunnen zien? Hoe kunnen we onze adviezen op een goeie manier geven? Op welke manier kunnen we onze talenten inzetten?

Ik ben vliegensvlug gaan schakelen en gaan kijken welke mogelijkheden er waren. Hoe kon ik met mijn klanten werken, maar ook neuwe klanten vinden. Inmiddels werk ik 100% online en heb ik aanknopingspunten gevonden om mijn expertise goed in te zetten.

Zoals 2020 ons leven op zijn kop heeft gezet, moeten we onze uitgangspunten ook op zijn kop zetten. Bekijk een idee van alle kanten, welke mogelijkheden zie je dan? Hoe kun jij je als ontwerper onderscheiden in de interieurbranche in 2021?

Wat ga jij doen in 2021?
Ik vind het leuk om je een paar triggers mee te geven. Niet om het precies zo te gaan doen (mag natuurlijk wel) maar als inspiratie. Wat ga jij jouw klant in 2021 bieden?

Stel je voor: een nieuwe klant belt je op. Hij wil een advies voor zijn interieur. Ik kom er meteen aan zeg je, en je springt in de auto. Dan lever je direct. Je stalenkoffer is de EHBO-kist. Jij bent dan d stylist of ontwerper die meteen hulp biedt. Want adviseren is gelijk aan helpen. Mensen wachten niet graag. Als je je service zo aanbiedt, heb je weinig concurrentie. Laat wel aan iedereen weten dat dit nou juist jouw kracht is.

Voel je je daar niet comfortabel bij? Dan doe je iets heel anders. Je hebt een prachtig interieurplan uitgewerkt en je gaat met je auto vol mooie interieuraccessoires, passend bij het plan dat je gaat presenteren naar je klant. Zo, dat is leuk en verrassend voor je klant. Die krijgt direct een gevoel bij zijn nieuwe interieur en is ook meteen overtuigd. Hoe fijn is dat.

Of kun jij je richten op woonproblemen die na de lockdown bij de consument zijn ontstaan? Een geweldige werkplek thuis ontwerpen, zorgen dat de akoestiek verbeterd wordt, of een flexibel interieur schetsen? Kantoorpanden en restaurants die een andere lay-out nodig hebben?  Waar ben jij uniek in? Wat is jouw special skill?

Denk 180 graden anders
Het gaat nog veel belangrijker worden om anders te denken. Welk probleem lossen wij als ontwerpers op? Waar kunnen we helpen en hoe? Bekijk dit uitgangspunt vanuit verschillende invalshoeken. Ga letterlijk terug naar je tekentafel en onderzoek wat voor business je eigenlijk hebt. En waar jouw expertise ligt.

Ik ben heel benieuwd welke ideen er bij jou opkomen. Deel ze graag, we moeten elkaar inspireren! Het is nog een beetje vroeg, maar ik wens je alvast een gul nieuw jaar met een goed gevulde agenda!

MIJN NIEUWSTE BLOG METEEN LEZEN?

Dat kan! Je krijgt een email met een melding dat er weer een nieuwe blog klaar staat. Je hoeft alleen je emailadres achter te laten en je mist geen blog meer.
Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. En leuk als je een reactie achterlaat bij mijn blogs.
Voeg je bij 186 andere abonnees

RECENTE REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *