REVIEWS WAAR JE HELEMAAL NIETS AAN HEBT

Marietje is erg aardig en ze heeft ons goed geholpen. Wij zijn blij met het eindresultaat.

Ik heb na het lezen van deze review niet meteen de neiging om met spoed Marietje te gaan bellen en haar in te schakelen voor mijn nieuwe huis. Het is prettig dat ze erg aardig is, maar wat heeft ze nou zo goed gedaan? Wat heeft ze opgelost voor deze klant? En waarom moet ik met Marietje gaan werken? Dt wil ik weten als ik een interieurontwerper zoek.

Een review waar je niet mee scoort
Je tast met deze review in het duister. Hier heb je helemaal niets aan. Ik als lezer niet, maar jij als ontwerper al helemaal niet. Hiermee krijg je geen nieuwe klanten. Kun je net zo goed geen review krijgen.

Een review is een beoordeling van een van een klant of gebruiker over een product of dienst. Deze review kan zowel positief of negatief zijn.

Ok.

Maar zal ik die review herschrijven dan?
Hell no, dat mag je nooit doen. Een review moet ongecensureerd en echt zijn. En ls je hem zou aan willen passen, dan check je altijd bij je klant of het de juiste bewoordingen zijn en of hij er akkoord mee is.

Maar je kunt gelukkig wl iets anders doen, zodat je reviews krijgt waardoor potentile klanten razend enthousiast worden om met jou te willen samenwerken. En het is heel simpel ook nog.

Je moet je klant gewoon een handje helpen.
Een gemiddelde mens is helemaal niet gewend om een review te schrijven en heeft daar maar weinig ervaring mee. Die kan meestal niet goed uitleggen waarom jij nou zon kei bent.  En al helemaal niet kort en bondig.

Vraag om een review, en vertel erbij wat je er graag in terug wilt lezen. Voelt een beetje geforceerd, maar cht, je krijgt vanaf nu reviews die wl aanslaan bij de lezer. En dat wil je. Want je wilt graag starten aan een nieuw project. Het is een regelrechte gemiste kans als je een positieve ervaring met jou niet verzilverd in een goeie review.

Een paar dingen zijn essentieel:

  • Hoe ben jij om mee te werken?
  • Welk probleem heb je voor je klant opgelost?
  • Waarom is jouw klant blij met zijn interieur?
  • Waarom zou jouw klant jou willen aanbevelen?

Als het antwoord op deze vragen verwerkt zitten in de review, dan maak je het voor een lezer heel gemakkelijk om een keuze te maken voor jou. Of niet. Als je review niet positief is natuurlijk. Maar duidelijk is het in ieder geval wel. Stuur gewoon deze 4 vragen aan je klant, zodat hij een beetje een kader heeft. Je maakt het hem nog makkelijker ook.

Nog iets wat belangrijker is dan het lijkt: Zet niet onder de review: Simone. Maar Simone van Vliet uit Rotterdam. Lefst nog met een foto erbij (als je klant dat ok vindt natuurlijk). Op deze manier kunnen andere mensen zich ermee identificeren. Je zou zelfs een kleine inleiding bij de review kunnen schrijven waarin je uitlegt wat de probleemstelling was en waarom jij werd ingeschakeld. Dat geeft een nog duidelijker beeld.

Maar waar laat ik dan al die reviews?
Je zou er gerust een aparte pagina op je website van kunnen maken. Heb ik ook gedaan. Lekker makkelijk te vinden voor mensen die op zoek zijn naar een interieurontwerper en overtuigd willen worden dat ze bij de juiste zijn aanbeland. Vanaf 5 reviews heb je ook al echt wel wat om te laten zien. Daarnaast kun je ze her en der nog een beetje als confetti rondstrooien op je site. Zeker als het relevant is bij dat deel van je website.

Blije klanten zijn jouw ambassadeurs
Uit onderzoek blijkt dat mensen het liefste experts in willen schakelen die via de buurman, achternicht, moeder op het schoolplein of sportmattie aanbevolen worden. Jouw bestaande klanten zijn dus je belangrijkste zoekmachine voor nieuwe klanten. Verwen ze met een bos bloemen of een fijne reep chocola en vertel dat je het geweldig zou vinden als ze jouw naam en jouw kundigheid gaan rondbazuinen. Een goed geschreven review hoort daar ook bij.

Het zal je misschien verbazen, maar het percentage dat dolgraag een review voor je schrijft is heel erg groot. Maak er optimaal gebruik van en maak ze zichtbaar. Gebruik ze gerust ook voor je posts op social media. Doe eens gek.

Een nieuwe hobby
Zie het verzamelen van reviews als een schaamteloze nieuwe hobby. Bescheidenheid is een sierlijke karaktereigenschap. Het is alleen wetenschappelijk bewezen dat je daar niet ver mee komt. Dus vrg om die reviews en help je klant een handje om een goeie te schrijven.

MIJN NIEUWSTE BLOG METEEN LEZEN?

Dat kan! Je krijgt een email met een melding dat er weer een nieuwe blog klaar staat. Je hoeft alleen je emailadres achter te laten en je mist geen blog meer.
Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. En leuk als je een reactie achterlaat bij mijn blogs.
Voeg je bij 186 andere abonnees

RECENTE REACTIES

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *