VAN HORRORSCENARIO NAAR MOEITELOOS OVERTUIGEN. NA DEZE MASTERCLASS WORDT ELKE KLANT ENTHOUSIAST VAN JOUW ADVIES

“Nou, ik weet het niet hoor, met dat donkergroen”, zegt je klant gedecideerd nadat je trots alle moodboards en schetsen op tafel hebt gelegd. De stilte die valt voelt als een zware deken. Ineens valt op dat die klok wel heel hard tikt. En het is warm in deze kamer. Je weet echt niet hoe je hierop moet reageren. Dus het blijft nog wat langer stil.

Help!
Er schiet van alles door je hoofd. Waar heb ik iets gemist? Had ik moeten doorvragen? Heb ik een signaal niet goed opgepakt of verkeerd beoordeeld? Had ik door een andere aanpak mijn klant wel kunnen overtuigen? Help, wat doe ik nu?

Het is een horrorscenario dat je vast herkent. Ik wel, in ieder geval. Eentje die ik nooit meer mee wil maken.

Wat zou er voor jou als ontwerper veranderen als je jouw kleurconcept beter kunt onderbouwen zodat je je klant veel sneller en grondiger kunt overtuigen?
Behoorlijk veel, schat ik zo in.

Een klant die “wow” roept als je klaar bent. Die meteen wil beginnen met het uitvoeren van jouw advies en die direct naar de buurvrouw loopt om te vertellen hoe mooi het gaat worden. Die klant wil je. Met zo’n midden-in-de-roos-advies, schiet je zelfvertrouwen als een komeet omhoog en je bent nog sneller klaar ook. En reken maar dat jouw klant je bij iedereen gaat aanbevelen.

Hoe je dat doet leer ik je in de masterclass kleur en karakter, klik hier om hem te bekijken! € 47,- ex btw

Natuurlijk leer ik je ook meer over kleuren en hoe je kleur gebruikt in je adviezen. Ik geef jouw kleurenkennis een extra laag, zodat je extra munitie hebt tijdens een adviesgesprek met je klant.

Het zijn net mensen
Kleuren zijn eigenlijk net mensen. Ze hebben een karakter. Ze zijn ingetogen, vriendelijk en zacht of juist agressief en pittig. Niet alleen de kleur zelf, maar ook de combinatie ervan geeft een signaal af. Oranje is heel laagdrempelig en toegankelijk, maar rood, de kleur die daar direct naast ligt, geeft juist een enorme power die kan aantrekken of afstoten.

Kleurgeheugen
Het gaat vooral over associëren. Toen je als kind met je ouders een dagje naar het strand ging, is je vast verteld dat de zee blauw is. Maar het maakt nogal wat uit of je over de Noordzee uitkijkt of over de Caribische zee. Allebei zeeblauw, maar zó anders.

Je hebt fijne herinneringen aan je oma. Je was altijd in de keuken te vinden als zij stond te koken, want het rook er zo heerlijk en soms mocht je iets proeven. Was die keuken bruin? Zeker weten dat dit voor jou een prettige kleur is. Op deze manier ontstaat jouw kleurgeheugen en het gevoel dat bepaalde kleuren bij je oproepen. Noem het gerust de psychologie van kleur.

Bloed in de vlag
Kleuren zijn historisch en cultureel bepaald. Wist je dat de meeste gekozen kleur in vlaggen rood is? Check maar eens bij de vlaggen-emoji’s in whatsapp, dan zie je hoeveel vlaggen rood bevatten. Rood staat hier voor de bloedband die je met je land hebt.

De betekenis en het belang van kleur worden al eeuwen aan de volgende generaties doorverteld. Rood was lang de kleur van de adel in Nederland. In China mocht geel alleen gedragen worden door de keizer en paars is voorbehouden aan de bisschoppen van de katholieke kerk.

Een wirwar voor de consument, maar voor jou een eitje
Wat heeft dit allemaal te maken met jouw kleuradvies? Meer dan je denkt. Het is fijn om de werking en achtergrond van bepaalde kleuren te weten. Welke kleuren elkaar versterken, maar ook welke bij elkaar verwelken. En dan is er naast kleur ook nog de nuance. Kies je groen in een zachte vergrijsde variant of in een frisse verzadigde tint? Dat is afhankelijk van welk verhaal je wilt vertellen of welke sfeer je wilt neerzetten. Dat zijn veel elementen waar jij als ontwerper rekening mee moet houden.

Advies geven is vooral tussen de regels door luisteren. Maar ook precies de juiste woorden kiezen. Woorden die jouw klant wil horen, die staan voor wat hij belangrijk vindt. Die ervoor zorgen dat hij steeds enthousiaster wordt.

Meld je aan voor mijn LIVE masterclass van dinsdag 15 december om 10:00 uur of kijk hem op een later moment terug. Ik vertel je een uur lang alles over kleuren, woorden en overtuigingskracht. En je kunt nog vragen stellen ook.
Tof als je erbij bent!

MIJN NIEUWSTE BLOG METEEN LEZEN?

Dat kan! Je krijgt een email met een melding dat er weer een nieuwe blog klaar staat. Je hoeft alleen je emailadres achter te laten en je mist geen blog meer.
Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. En leuk als je een reactie achterlaat bij mijn blogs.
Voeg je bij 186 andere abonnees

RECENTE REACTIES

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *